Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στις ευρωαγορές

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωπαϊκοί δείκτες. Πυρετώδεις διεργασίες για τη σύνοδο Κορυφής. Μίνι Eurogroup σήμερα στο Παρίσι. Άλμα επιτοκίων στις δημοπρασίες Ιταλίας, Ισπανίας. Διστακτική άνοδος στα futures της Wall.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές μετά από ένα πτωτικό τριήμερο και ενώ διαδραματίζονται πυρετώδεις επαφές και διαπραγματεύσεις ενόψει της κρίσιμης συνόδου της ΕΕ. Το άλμα επιτοκίων κατά τις σημερινές δημοπρασίες σε Ιταλία και Ισπανία επίσης συμβάλει στο κλίμα νευρικότητας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,16% στις 6142 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,05% στις 3023 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται υψηλότερα κατά 0,10% στις 5.456 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,14% στις 6631 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 1,15% στις 4591 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται σημειώνει κέρδη 0,36% στις 13.154 μονάδες.

Διστακτική άνοδο καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Λίγο νωρίτερα, η Ισπανία "βγήκε" στις αγορές με 3μηνα και 6μηνα έντοκα γραμμάτια. Ειδικότερα για τα 3μηνα, το κόστος δανεισμού εκτινάχθηκε στο 2,362% από 0,846%. Η Ιταλία άντλησε 3,9 δισ. ευρώ από διετή ομόλογα με μηδενικό κουπόνι. Η μέση απόδοση εκτινάχθηκε στο 4,712% από 4,037%.

Η συνεδρίαση πάντως, είχε ξεκινήσει εν μέσω έντονης νευρικότητας μετά την υποβάθμιση 28 ισπανικών τραπεζών από τον οίκο Moody’s, αλλά και το επίσημο αίτημα της Κύπρου για στήριξη από την ΕΕ.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, συναντάται αύριο η Angela Merkel με τον Francois Hollande σε μία ύστατη προσπάθεια εύρεσης κοινού εδάφους. Σήμερα διεξάγεται μίνι Eurogroup στο Παρίσι, όπου ο Pierre Moscovici συναντάται με τους υπουργούς Οικονομικών Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v